Incendiul de pădure de la Borşa a scăpat de sub control

Focul a afectat deja 12 hectare de pădure

Pompierii maramureşeni continuă lupta cu flăcările pe munţii din apropierea oraşului Borşa. La această oră, 84 de pompieri de la toate subunităţile din judeţ, împreună cu 50 de silvicultori şi 10 voluntari din oraş acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului din zona vârfului Toroioaga, la o altitudine de circa 1500 de metri. După ultimele estimări, o suprafaţă de circa 12 hectare este cuprinsă de flăcări.

Forţelor de la sol li se va alătura astăzi şi un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., care va efectua misiuni de stingere în zonă. Coordonarea operaţiunilor la faţa locului este asigurată de către Pamfil Bercean, subprefectul judeţului şi col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş. La intervenţie participă şi lt.col. Ioniţă Sîrb, prim adjunct al inspectorului şef al I.S.U. Maramureş, alături de reprezentanţi ai autorităţilor locale, care s-au implicat în mod deosebit în misiunile de stingere a incendiului.

Cadrele Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare şi cele de la Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuş s-au deplasat la Borşa cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş, care a pus la dispoziţie un microbuz al Ansamblului Folcloric Naţional  “Transilvania” şi unul de la Aeroportul Internaţional Baia Mare. Lucrătorii Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei şi cei ai Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus s-au deplasat în zonă cu autocamioanele din dotare.

Pompierii Gărzii Nr.2 de Intervenţie Borşa,  mai acţionează în acest moment la încă un incendiu de pădure, semnalat în apropiere de Vârful Ţibău, la circa 60 de kilometri de oraş. Un echipaj al subunităţii a intervenit la stingerea flăcărilor care au afectat până acum circa 3 hectare de teren.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu