Incendiul a reizbucnit la Borşa

Incendiul a izbucnit luni dimineaţa

Un nou incendiu a izbucnit luni dimineaţă la Borşa. Focul s-a aprins în aceeaşi zonă, respectiv în apropiere de vârful Toroioaga, la circa 1.400 de metri altitudine. Prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian, alături de  col. Ion Pop, inspectorul şef al ISU Maramureş s-au deplasat la faţa locului pentru a coordona la faţa locului operaţiunile de stingere a incendiului.

La faţa locului se află şi lt.col. Ioan Mureşan şeful Centrului Operaţional ISU Maramureş, alături de pompierii de la Garda de Intervenţie nr.2 Borşa, de la secţia  Vişeu de Sus, de la detaşamentul Sighetu Marmaţiei, precum şi de la Garda de Intervenţie nr. 2 Bogdan Vodă.

A fost solicitat ajutor de la MAI

ISU Maramureş a solicitat deplasarea în zonă a unui elicopter al  M.A.I., care să ajute la lichidarea cât mai rapidă a  incendiului.  De asemenea, în zonă se află directorul tehnic al Direcţiei Silvice Maramureş, Iacob Andreica, alături de  Pavel Horj, directorul instituţiei.

Incendiu „cu repetiţie”

Incendiul de pădure izbucnit luni, 19 august, pare „cu repetiţie”. La începutul lunii, respectiv pe 8 august a izbucnit un incendiu în aceeaşi zonă,  care a fost lichidat abia după cinci zile de luptă cu flăcările, pe data de 13 august. La  operaţiunile de lichidare a focului au participat  260 de oameni dintre care 222 de pompieri  maramureşeni dar şi două elicoptere  ale Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I.

În total, incendiul a afectat 400 de hectare  de teren, dintre care 200  hectare teren împădurit şi 200  hectare de păşune alpină.

Distribuie:

Postaţi un comentariu