Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Baia Mare

Sursa foto: replicaonline.ro

Un incendiu provocat de doi copii pe rampa de gunoi a municipiului Baia Mare s-a extins până spre malul râului Săsar, distrugând vegetaţia uscată, iar incendiul a fost stins după intervenţia promptă a pompierilor militari.

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost anunţat despre producerea situaţiei de urgenţă, iar în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă a dispus deplasarea la faţa locului a echipelor de intervenţie din subordine, care au acţionat împreună cu pompierii militari pentru localizarea şi lichidarea focarelor.

‘Intervenţia a fost îngreunată de specificul terenului pe care este amplasată groapa de gunoi, dar şi de extinderea incendiului spre zona cu vegetaţie uscată de pe malul râului Săsar. Deşeurile menajere, dar mai ales materialul lemnos şi cauciucurile aprinse au întreţinut arderea, iar vântul a favorizat aprinderea unor noi focare, dar şi a vegetaţiei uscate. Şapte utilaje tehnice şi personal de la societăţile primăriei, patru autospeciale cu apă, doua autobasculante şi un buldo-excavator, şi o autospecială cu apă de la Detaşamentul de Pompieri ‘Căpitan Adrian Marchiş’ din Baia Mare, deservită de patru subofiţeri, au intervenit pentru localizarea incendiului, luarea măsurilor de limitare a extinderii flăcărilor şi lichidarea focarelor’, a declarat luni pentru AGERPRES primarul Cătălin Cherecheş.

Din primele informaţii rezultă că incendiul s-a produs ca urmare a folosirii neautorizate a focului deschis pe rampa de gunoi de către doi copii. Incendiul a afectat o suprafaţă de 0, 4 hectare de teren, groapa de gunoi şi vegetaţia uscată de pe malul râului Săsar.

Distribuie:

Postaţi un comentariu