Incendiu de vegetaţie uscată lichidat pe Valea Usturoiului

Incendiul a fost lichidat de pompieri

La telefonul unic de apeluri de urgenţă 112 s-a primit în această după-amiază un apel telefonic în care s-a anunţat producerea unui incendiu de vegetaţie uscată pe Valea Usturoiului. Primarul Cătălin Cherecheş a fost anunţat de situaţia de urgenţă apărută şi a dispus, în calitate de preşedinte al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Baia Mare, deplasarea la faţa locului a angajaţilor primăriei şi de la Ocolul Silvic Municipal Baia Mare. De asemenea, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri „Căpitan Adrian Marchiş” Baia Mare a sosit în zonă.

Incendiul s-a declanşat de la vântul care a purtat jar şi scântei rezultate în urma arderii a două stive de lemne. Acestea au fost aprinse de oameni din zonă, iar flăcările s-au extins la vegetaţia uscată, iar ulterior şi în zona copacilor. Pompierii militari şi personalul de intervenţie au acţionat pentru localizarea focarelor şi limitarea propagării spre pădure a incendiului cu sape, lopeţi şi motopompă cu apă. O autospecială cu apă şi spumă a pompierilor militari, cu o cantitate de 9000 litri de apă, a fost trimisă în zona afectată de flăcări.  Incendiul a fost localizat şi stins.

“Terenul pe care s-a produs incendiul a fost unul abrupt, situat în pantă. Important este că s-a reuşit localizarea suprafeţei incendiate,   stoparea focului și limitarea extinderii lui spre zona de pădure, fapt care ar fi făcut intervenţia dificilă, datorită terenului forestier şi a lipsei surselor de apă din zonă”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

A ars o suprafaţă de aproximativ 0, 5 hectare de vegetaţie uscată, dar şi câţiva copaci. Pompierii militari vor aplica prevederile legislaţiei în vigoare pentru utilizarea focului deschis în mod neautorizat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu