În caz de urgenţă, posibile heliporturi indentificate în Maramureş

La zborul de recunoaştere au participat oficialităţi ale judeţului

În urma zborului de recunoaştere efectuat, luni, 16 septembrie, de un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., la bordul căruia s-au aflat Anton Rohian, prefectul judeţului Maramureş, dr. Rareş Pop, Director Executiv al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U., lt.col. Ioan Mureşan, şeful Centrului Operaţional al I.S.U. şi Cpt. Radu Bodea, comandantul Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş, au fost identificate mai multe puncte de aterizare pentru elicopterele S.M.U.R.D şi cele mai mari, ale M.A.I.

Echipajul aeronavei, compus din comandor Daniel Persu, lt. Ilie Giurgiu şi mm. Cristian Badiu, împreună cu responsabilii de la bord, au convenit asupra următoarelor locaţii:

În municipiul Baia Mare: pentru elicopterele S.M.U.R.D. – lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” iar pentru elicopterele mai mari – la Aeroportul Internaţional Baia Mare sau pe terenul de atletism de lângă Sala Sporturilor.

În municipiul Sighetu Marmaţiei: pentru elicopterele S.M.U.R.D – o platformă care urmează să fie amenajată în incinta Spitalului Municipal, iar pentru elicopterele mai mari – în incinta Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei.

În oraşul Vişeu de Sus: pentru elicopterele S.M.U.R.D – o platformă care urmează să fie amenajată în incinta Spitalului Orăşenesc iar pentru elicopterele mai mari – pe terenul de fotbal.

În oraşul Borşa: pentru toate tipurile de elicoptere – platforma amenajată în incinta Spitalului Oăşenesc

În oraşul Târgu Lăpuş: pentru elicopterele S.M.U.R.D – o platformă care urmează să fie amenajată în incinta Spitalului Orăşenesc iar pentru elicopterele mai mari – pe stadionul de fotbal.

În comuna Fărcaşa: pentru toate tipurile de elicoptere – o platformă care urmează să fie amenajată la ieşirea din satul Buzeşti, lângă parcarea comunală.

Punctele de aterizare vor fi folosite în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, în vederea reducerii timpilor de răspuns.

Postaţi un comentariu