În Borşa sunt mobilizate noi forţe pentru stingerea focului

Incendiul a izbucnit luni dimineaţa

Pompierii maramureşeni continuă lupta cu flăcările  pe munţii din apropierea oraşului Borşa. În zona în care  a reizbucnit incendiul în dimineaţa zilei de luni, 19 august, acţionează la ora actuală circa 80 de oameni, jumătate dintre aceştia fiind pompieri, restul jandarmi şi silvicultori din judeţ.

Pe partea dinspre Baia Borşa se actioneaza inclusiv cu două autospeciale. Conform I.S.U. Maramureş, pentru buna desfăşurare a operaţiunii de lichidare a incendiului din apropierea vârfului Toroioaga, s-a realizat  o linie de furtun de inaltă presiune în lungime de  500 de metri. În decursul zilei de marţi, 20 august, vor mai sosi încă 400 de metri  de furtun de înaltă presiune, care vor face posibilă transportarea apei  pe munte.  De asemenea, la faţa locului este aşteptat un elicopter de la Inspectoratul General de Aviaţie al M.A.I., pentru care a fost rezolvată deja problema alimentării cu apă.

Coordonarea operaţiunilor este asigurată de către prefectul judeţului Maramureş Anton Rohian şi de către col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U Maramureş. De menţionat că  pompierii aflati în misiune,   au stabilit un program de 24 din 24 de ore, pentru a asigura permanenţa în zonă. În plus, marţi dimineţa, 20 august, vor mai sosi în Borşa 65 de pompieri şi 100 de jandarmi  pentru a  ajuta la lichidarea incendiului.

Deocamdată nu se cunosc cauzele care au dus la reizbucnirea  focului .

Distribuie:

Postaţi un comentariu