„Împăcarea cu Maramureşul “ a maestrului Grigore Leşe

Rapsodul s-a întâlnit cu preefctul judeţului

Prefectul judetului Maramureş Anton Rohian, vicepreşedintele Consiliului Judetean Maramureş Gabriel Zetea şi preşedintele  Asociatiei ASSOC Baia Mare Florian Sălăjeanu au avut marţi, 5 noiembrie, la Prefectura Maramureş o întâlnire de suflet cu  binecunoscutul interpret de folclor Grigore Leşe.

Prezent  acasă în Maramureş, pentru a stabili ultimele detalii legate de punerea în scenă a unui nou proiect artistic, intitulat “Cazul Pintea” a cărui premieră va avea loc pe 30 noiembrie a Teatrul Municipal Baia Mare,    maestrul Grigore Leşe  a primit din partea autorităţilor judeţene invitaţia de a-şi aniversa ziua de naştere alături de maramureşeni, fiind puse bazele  unui spectacol aniversar în Baia Mare.

Pentru că  toată viaţa a crezut în arta adevărată şi a făcut multe sacrificii pentru a promova cultura tradiţională maramureşeană, românească, autorităţile judeţene, alături de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului,  precum şi prieteni de suflet ai maestrului, propun şi sprijină realizarea unui spectacol aniversar Grigore Leşe în Baia Mare,   intitulat “ Impăcarea cu Maramureşul”. Evenimentul ar urma să aibă loc pe 20 februarie 2014, zi în care Grigore Leşe aniversează 60 de ani de viaţă. “Este un eveniment pe care maestrul Grigore Leşe îl merită şi pe care noi, maramureşenii, avem datoria să-l creăm pentru domnia sa”, a declarat prefectul Anton Rohian.

Interpretul s-a arătat impresionat de această propunere, mai cu seamă pentru faptul că a cântat destul de rar acasă, în faţa maramureşenilor pe care-I reprezintă cu cinste în mari spectacole de folclor atât în ţară cât şi în străinătate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu