HCM Baia Mare se pregăteşte de Champions League în compania unor echipe de top din Europa

HCM Baia Mare va pregăti, aşa cum se cuvine, prima participare în Champions League, din istoria clubului. Pentru a-şi testa adevărata valoare a lotului, dar şi pentru a omogeniza echipa, având în vedere numeroasele transferuri din această vară, staff-ul tehnic şi conducerea administrativă a clubului au stabilit nu mai puţin de 15 meciuri de pregătire în compania unor adversari redutabili.
Primele amicaluri, pentru vicecampioana României, vor avea loc la începutul lunii august, în Baia Mare, la turneul amical organizat de HCM, unde vor juca 6 echipe:  HC Zalău, “U” Jolidon Cluj, Craiova, Mihalovce, Debrecen şi, bineînţeles, gazdele de la HCM Baia Mare.

Elevele lui Costică Buceschi vor merge apoi în Slovacia, la turneul găzduit de gruparea Mihalovce, unde şi-au anunţat participarea echipele Hypo Viena (campioana Austriei), Rostov Don (locul 3 din Rusia) şi SPR Lublin (campioana Poloniei).

În a doua jumătate a lunii august, băimărencele vor lua parte la un alt turneu, de data aceasta în Germania, alături de echipe de top din Europa: Thüringer HC (campioana Germaniei), Byasen Trondheim (vicecampioana Norvegiei), TSV Bayern 04 Leverkusen (locul 4 în Germania), Metz (campioana Franţei) şi Toulon (locul 8 în Franţa). Tot în Germania, HCM Baia Mare va mai juca un al doilea amical, televizat, cu campioana Thüringer HC, chiar pe terenul acesteia.
Pe finalul lunii august, băimărencele vor mai susţine alte trei partide de pregătire în Cehia.

HCM Baia Mare va juca în primul meci din istoria clubului în Liga Campionilor, în 14 septembrie, cu HK Viborg din Danemarca, triplă câştigătoare a competiţiei. Echipa băimăreană face parte din cea mai puternică grupă preliminară, o altă grupare de top care va poposi în Baia Mare, în perioada 14-15 septembrie, fiind actuala deţinătoare a Cupei EHF, Team Tvis Holstebro, locul 2 în campionatul danez. A patra echipă din grupa de la Baia Mare va fi câştigătoarea meciului de baraj dintre Muratpaşa (Turcia) şi Sercodak Dalfsen (Olanda).

Distribuie:

Postaţi un comentariu