FOTO Mii de băimăreni la parada Sărbătorii Castanelor

Mii de băimăreni au participat și în acest an la parada Sărbătorii Castanelor, pe traseul lung de aproximativ doi kilometri. Soarele tomnatic de vineri dimineață s-a dovedit a fi ideal pentru a pune în valoare bogatele ornamente florale ale carelor alegorice. Cu aproximativ o jumătate de oră înaintea startului paradei, bulevardul Transilvaniei era înțesat de băimăreni dornici să admire alaiul.

În toți anii de când se organizează Sărbătoarea Castanelor, parada a fost principalul punct de atracție al primei zile.

„Pentru mine, în toată această sărbătoare sunt importante două lucruri. Primul îl reprezintă parada de vineri, al doilea jocurile de artificii de duminică seara”, ne-a mărturisit Vasile Iuga, unul dintre sutele de pensionari care au asistat la paradă.

Așa cum s-a întâmplat la majoritatea edițiilor, și în acest an parada a început cu o oarecare întârziere.

„Nu se putea începe la 12 fix, așa cum s-a anunțat. Ar fi crezut lumea că au venit nemții să sărbătorească la noi în Baia Mare”, a spus un băimărean, făcând haz de necaz.

Carele alegorice florale au impresionat vizitatorii străini

Reproducerile după diferite simboluri ale urbei băimărene, precum Turnul lui Ștefan (monument reper al orașului), nu i-au impresionat prea puternic pe localnici. Nu același lucru se poate spune despre turiștii străini. Mulți dintre ei au alergat zeci de metri în urma carelor alegorice pentru a putea admira măiestria cu care maeștri florali le-au realizat.

Indiferent de bulevardele pe care se aflau, participanții care au adunat cele mai multe aplauze din partea băimărenilor au fost reprezentanții SMURD,   ai Jandarmeriei Române și cei din cadrul „Ansamblului de Tradiții Maramureșene”.

La marșul „Sărbătorii Castanelor 2013” au mai participat reprezentanții autorităților locale, ai armatei, partidelor politice dar și proprietari de mașini vintage, motocicliști și chiar majorete. Parada s-a încheiat în Centrul Istoric al orașului, prin intonarea imnului național al României, precedat de cele ale Poloniei, Ucrainei și Ungariei, țări ai căror reprezentanți au fost invitați să participe la această ediție jubiliară.

[nggallery id=168]

1 Comentariu

  1. ketry6 says:

    Care maestri florari ca doar 2 oameni sau ocupat de conceptia si crearea carelor alegorice si nici macar nu sint horticultori si pe gratis!!!!

Postaţi un comentariu