FOTO 50 de camioane de gunoaie după Sărbătoarea Castanelor

Petrecăreții au lăsat în urmă tone de gunoaie

După o săptămână de manifestări şi trei zile de Sărbătoarea a Castanelor, cei peste 20.000 de petrecăreţi au lăsat în urmă peste 50 de camioane de resturi, care înseamnă 1.023 de metri cubi de gunoaie. Cu toate că angajaţii Drusal SA, societatea care se ocupă de salubrizare pe raza Municipiului Baia Mare, au amplasat în toate locaţiile unde au fost aglomeraţii de oameni, Bulevardul Unirii, Casa de Cultură, Piaţa Revoluţiei, respectiv Piaţa Millennium containere şi peste 5.000 de saci pentru gunoi, mulţi le-au ignorat, preferând să arunce sau să depoziteze resturile menajere direct pe caldarâm.

„În cele trei locaţii dar şi în Piaţa Revoluţiei unde s-a desfăşurat Expo Flora am avut containere de 5 şi 16 metri cubi. De asemenea, în zona Sărbătorii Castanelor am avut 300 de recipienţi pentru gunoi şi am distribuit 5.000 de saci pentru aceştia”, a precizat Cristian Maroşan, reprezentant Drusal SA.

Peste 150 de angajaţi mobilizaţi pentru curăţenie

Odată încheiate spectacolele de la cele două scene, peste 150 de angajaţi ai Drusalului au început curăţenia.

„Din noaptea de duminică spre luni, de la ora 3.30, peste 150 de angajaţi au început munca la curăţenie. Am aspirat, am măturat mecanizat şi manual, am spălat şi dezinfectat zona principală, aleile adiacente dar şi gangurile de la blocurile de locuinţe. În funcţie de ritmul în care îşi adună comercianţii tarabele putem înainta”, a precizat Cristian Maroşan.

Cea mai afectată zonă a fost Bulevardul Unirii, locul unde a fost amplasată şi scena principală şi unde au fost majoritatea celo0r care au venit să asiste la spectacole.

[nggallery id=178]

Distribuie:

Postaţi un comentariu