Focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări la frontiera de nord a României

Poliţiştii de frontieră au confiscat aproximativ 19.000 pachete cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 19.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. În urma acţiunilor, un cetăţean român a  fost reţinut şi este cercetat pentru contrabandă în formă agravantă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 181.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Pentru reţinerea celor implicaţi, care nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi asupra pneurilor a două autoturisme.

În dimineaţa zilei de 13 august, în jurul orei 6.00, la nivelul Sectorului PF Rădăuţi s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.  Astfel, poliţiştii de frontieră au observat două autoturisme de teren care se deplasau în mare viteză de la frontiera de stat către interior.

Lucrătorii frontierişti au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical şi spre pneurile autoturismelor.

În urma acţiunii a fost reţinut un cetăţean român şi un autoturism de teren în care se aflau 26 colete ce conţineau ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitate de 12.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 130.000 lei, care a fost ridicată în vederea confiscării. Autoturismul în valoare de  aproximativ 9.000 lei folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. Conducătorul auto, Ilie B., de 21 ani domiciliat pe raza judeţului Suceava, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă. Faţă de acesta s-a dispus măsura reţinerii pe 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă. În continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

retinut

 

Ţigări de contrabandă şi la Crasna Vişeului

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vişeului au observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase către localitatea Crasna Vişeului. Lucrătorii de frontieră au procedat la interceptarea celor în cauză efectuând somaţiile legale prin voce moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi s-au dispersat în direcţii diferite.Astfel, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical.

La faţa locului au fost descoperite 12 colete ce conţineau 5.810 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 51.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În prezent, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu