Focuri de armă la graniţa cu Ucraina

Ţigările de contrabandă au fost confiscate

Un tânăr de 19 ani din județul Suceava, care făcea contrabandă cu țigări, a fost prins marți de polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei, după ce polițiștii au tras şase focuri de armă în plan vertical.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au confiscat marți 16.460 pachete cu ţigări în valoare de aproximativ 165.000 lei. Pentru reţinerea contrabandiștilor, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras şase focuri de armă în plan vertical.

Astfel, în seara zilei de marţi, 5 noiembrie, în jurul orei 19.30, lucrătorii din cadrul S.P.F Brodina au observat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, de la linia de frontieră spre  interiorul ţării. Poliţiştii de frontieră au somat prin voce  contrabandiștii, dar pentru că aceștia nu s-au supus, polițiștii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase şase focuri de avertisment, în plan vertical. În acel moment, cei în cauză au abandonat coletele şi profitând de terenul accidentat şi împădurit au fugit în direcţii diferite.

În urma acţiunii s-a reuşit reţinerea lui S. Laurenţiu, în vârstă de 19 ani, din Suceava. Totodată, la faţa locului au fost descoperite mai multe baxuri ce conţineau 16.460 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 164.600 lei, a fost confiscată, iar tânărul este cercetat pentru contrabandă şi trecere ilegală  a frontierei. Polițiștii efectuează cercetări pentru a identifica persoanele implicate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu