Elevii din Maramureş mai au de aşteptat pentru lapte şi corn

Elevii vor primi cornul și laptele cel mai devreme la sfârșitul lunii octombrie / Sursa foto: realitatea.net

Cei 51.573 de elevi din ciclul primar şi gimnazial care învaţă în şcolile din judeţ vor primi lapte şi produse de panificaţie cel mai devreme la finele acestei luni. Licitaţia organizată de Consiliul Judeţean pentru cele două produse a avut loc luni, 7 octombrie şi s-au prezentat 14 ofertanţi pentru cele şase loturi de produse, fiecare lor fiind aferent unei zone a judeţului.

“Urmează deschiderea ofertelor şi termenul de evaluare al ofertelor care este de 25 de zile. Acest termen poate să fie şi mai scurt în  cazul în care evaluarea este finalizată şi nu există contestaţii. În acest caz perioada se dublează, respectiv creşte cu încă 25 de zile”, a declarat Gabriel Valer Zetea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Întrebat de ce în fiecare an elevii din Maramureş primesc laptele şi cornul în cadrul programului guvernamental cu acelaşi nume cu foarte mari întârzieri, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a precizat că vina nu le aparţine.

 „Am primit cu întârziere datele de la inspectoratul şcolar Judeţean, de la Statistică, de la Guvern”, a explicat acesta.

În timp ce autorităţile maramureşene „bâjbâie”, elevii din şcolile judeţului aşteaptă produsele alimentare cu mare nerăbdare.

În şcolile de cartier care sunt frecventate de elevii din familii defavorizate, laptele şi conrul primite gratuit sunt un motiv suplimentar de a frecventa cursurile.

 „Ei aşteaptă laptele şi cornul şi întrebarea zilnică este când le primesc. Mulţi pentru asta vin la şcoală”, a declarat Marcela Zaplak, învătătoare la clasa pregătitoare D de la Şcoala cu clasele I-VIII cu clasele I-VIII „Vasile Alecsandri” din Baia Mare, unitate de învăţământ frecventată de o mare parte dintre copiii care locuisc pe Craica.

Distribuie:

Postaţi un comentariu