Drumarii spun că sunt pregătiţi pentru iarnă

Şedinţa a avut loc luni

Drumarii maramureşeni sunt pregătiţi pentru prima ninsoare. Aceasta este concluzia la care au ajuns, luni, oficialii din judeţul Maramureş, în urma unei şedinte de lucru în care au analizat stadiului pregătirilor pentru perioada de iarnă.

La întâlnire au participat  reprezentanţii firmelor care se ocupă de deszapezirea drumurilor judeţene şi naţionale din Maramureş, prefectul Anton Rohian, reprezentanţi  ai Consiliului Judeţean Maramureş,   Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş şi ai Direcţiei Silvice Maramureş.

Scopul întâlnirii a fost analizarea stadiului pregătirilor pentru perioada de iarnă 2013 – 2014 în judeţul nostru. În cadrul şedinţei s-a arătat că, la aceasta oră, toate firmele au întocmit Planul operativ de deszăpezire şi se cunosc cantităţile de material antiderapant necesare şi numărul de utilaje care vor acţiona pe drumurile judeţului în această iarnă.

Probleme ar putea să apară pe tronsoanele pe care sunt în execuţie lucrări, şi unde, în caz de ninsori, actioneză firmele care execută reabilitarea drumurilor. Este cazul tronsonului  Sighet-Moisei, preconizat a fi finalizat până la 1 noiembrie 2013, intersecţia cu Mogoşa  pe DN18 km 15 până în Sighetu Marmaţiei,   tronsonul  Moisei până la limita cu judeţul  Suceava şi  Baia Mare – Seini.

Toate firmele care vor executa deszăpeziri în judeţ au incheiat contractele cu Salina Dej în vederea aprovizionării cu sare. Pentru aceasta iarnă ar urma să ajungă în Maramureş peste 10 mii de tone de sare, cu posibilitatea suplimentării cantităţii. În aceste zile au sosit deja primele transporturi cu sare.

Pentru a preîntâmpina problemele ce pot apărea odată cu venirea zăpezii, prefectul Anton Rohian a solicitat celor prezenţi o evidenţiere pe fiecare tronson în parte a cantităţii de material antiderapant existent în stoc şi a utilajelor de deszăpezire, listele cu punctele de lucru de pe drumurile judeţene şi naţionale, precum şi persoanele de contact responsabile pe fiecare tronson în parte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu