Două incendii de vegetaţie uscată din zona alpină stinse de pompierii militari şi voluntari

Incendiile au avut loc la altitudini de peste 1.500 de metri / Sursa foto: adevarul.ro

Două incendii izbucnite în ultimele 24 de ore la litiera unor păduri din Munţii Pietrosul Rodnei şi Maramureşului au fost stinse de pompierii militari cu sprijinul voluntarilor.

Purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş, Dan Bucă a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că incendiile au fost lichidate, însă zonele continuă să fie supravegheate pentru a preveni reizbucnirea altor flăcări. Incendiile au avut loc la altitudini de peste 1.500 de metri şi au fost provocate de căldurile toride din ultimele zile.

‘Incendiile au fost semnalate de cetăţeni pe numărul unic 112, lucru care a făcut posibilă intervenţia promptă a echipelor de intervenţie în zone alpine greu accesibile. Atât incendiul de vegetaţie uscată – iarbă, jnepeniş, crengi, tufe – din apropierea lacului glaciar Vinderelul, cât şi cel din Poiana Stanchii au fost lichidate. Focul n-a ajuns în apropierea zonelor împădurite’, a spus Dan Bucă.

Focul izbucnit în apropierea lacului Vinderelul a distrus peste 2, 5 ha de păşune alpină fără a afecta pădurile din vecinătate.

AGERPRES

Distribuie:

Postaţi un comentariu