Două focuri de armă pentru reţinerea contrabandiştilor de ţigări

Ţigările găsite au fost confiscate

În cadrul unor acţiuni pe linia combaterii traficului ilegal cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 12.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, ce urmau a fi introduse ilegal în ţară. În urma acţiunilor, patru cetăţeni români au fost reţinuţi şi sunt cercetaţi pentru contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 112.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării. Pentru reţinerea celor implicaţi, care nu s-a supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical.

Joi, 8 august, la nivelul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localităţii Rona de Sus, într-o zonă împădurită, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat spre interior colete voluminoase. Echipajele poliţiei de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbaţii care nu s-au supus somațiilor verbale, au abandonat coletele şi au încercat sa fuga în direcţii diferite.

Dată fiind situaţia de fapt, lucrătorii frontierişti au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase doua focuri de avertisment în plan vertical, reuşindu-se astfel reţinerea a doi cetăţeni români. Totodată, la cercetarea terenului au fost descoperite 7 de baxuri cu ţigări. În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 31.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Cele două persoane, identificate ca fiind Ioan R. şi Ioan R., cu vârste de  31 respectiv 28 de ani, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Distribuie:

Postaţi un comentariu