Dosarul Romaltyn se va judeca pe 19 noiembrie

Termenele de judecată ale dosarelor, date peste cap de o eroare a sistemului electronic

O eroare a sistemului electronic de înregistrare a dosarelor la Tribunalul Maramureş a dat peste cap termenle de judecată ale dosarelor. Astfel, în dosarul Romaltyn care a avut termen miercuri, 23 octombrie, în loc de 19 noiembrie, în sistem a apărut data de 19 ianuarie.

„Venind în completarea declaraţiei doamnei judecător Giuroiu Brânduşa, înlocuitor al purtătorului de cuvânt, pentru o corectă informare a opiniei publice, vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Dosarul nr. 5915/100/2013 al Tribunalului Maramureş, în care se judecă cererea formulată de S.C Romaltyn Mining S.R.L, de anulare a Hotărârii nr. 120/12.04.2013 emise de Consiliul Local al Municipiului Baia Mare, a fost înregistrat pe rolul instanţei la data de 3 iulie 2013 şi repartizat spre soluţionare completului de judecată NCPC contencios administrativ şi fiscal nr. 11A fond, primul termen de judecată stabilit în cauză fiind la data de 24 septembrie 2013,  dată la care,  cauza s-a amânat pentru data de 22 octombrie 2013.

La termenul din data de 22 octombrie 2013, având în vedere numărul mare de dosare cu care a intrat în sală, din eroare, judecătorul a indicat verbal în cadrul şedinţei, ca următor termen de judecată, data de 19 ianuarie 2014, dată consemnată ulterior în încheierea de şedinţă.

Aceasta, în contextul în care, pe de o parte, completul a avut în vedere luna noiembrie pentru stabilirea noului termen (configurat în ECRIS), iar pe de altă parte, noul termen de judecată nu putea fi data de 19 ianuarie 2014, aceasta fiind o zi de duminică”, se arată într-un comunicat de presă emis de Tribunalul Maramureş.

Eroarea fiind constatată imediat de către complet şi grefierul de şedinţă, la data de 23 octombrie 2013 s-a procedat, la preschimbarea din oficiu a termenului de judecată, fiind stabilită ca următor termen data de 19 noiembrie 2013, dată la care părţile vor fi citate.

În altă ordine de idei, din motive tehnice ce ţin de programul ECRIS, replicarea pe portalul public a informaţiilor introduse în sistemul informatic al instanţei are loc după un anumit timp, iar odată introdus un termen de judecată în sistem acesta nu poate fi şters, chiar dacă, potrivit legii procesual civile, ar avea loc o preschimbare de termen, acesta fiind şi motivul pentru care, în prezent, figurează atât termenul iniţial introdus cât şi cel preschimbat.   

Distribuie:

Postaţi un comentariu