Derby în SuperLigă: Zimbrii băimăreni se duelează cu Steaua, pentru supremaţie

SuperLiga de rugby revine, după o pauză de aproape două luni, cu un derby de tradiţie. Sâmbătă, 13 iulie, pe Stadionul Ghencea, se vor întâlni primele două clasate, respectiv Steaua Bucureşti (locul 1 – 32 puncte) şi CSM Ştiinţa Baia Mare (locul 2 – 31 puncte). Partida va începe la ora 10:00 şi va fi transmisă în direct de TVR 2. Celelalte două meciuri ale etapei a 11-a sunt: Farul Constanţa – RCMUV Timişoara (sâmbătă, ora 10:00), respectiv CSM Bucureşti – “U” Cluj (duminică, ora 10:00).

În această pauză competiţională, aproape toate echipele din SuperLigă şi-au adus “întăriri” pentru finalul sezonului regulat, dar mai ales pentru play-off şi play-out.
La CSM Ştiinţa Baia Mare au venit, în această vară, sud-africanul Daniel Clarke şi dinamovistul Petru Tamba, Daniel Cubaş şi Alexandru Bucur, ambii de la CSŞ 2 Siromex Baia Mare şi Tudor Matei – revenit după o pauză de un an. Vlad Ailenei a plecat de la Baia Mare la gruparea FC Moulins (Liga a V-a, Franţa).

Steaua s-a întărit cu 4 jucători din campionatul intern. Este vorba despre Dobre Flavius, Adăscăliţei Mihai şi Căplescu Ciprian – toţi de la Dinamo Bucureşti, respectiv Mitu Alexandru de la CSM Bucureşti Olimpia.

„Va fi o întâlnire meci dificilă. Steaua a jucat două partide amicale la turneul organizat la Bucureşti, iar noi nu am avut niciun meci de pregătire. Mai mult, steliştii sunt mai avansaţi cu pregătirea şi au fost şi în cantonament. Dincolo de toate acestea, orice meci cu Steaua e dificil. E o partidă importantă pentru clasamentul de la finalul sezonului regulat, după care în play-off se va juca după tabela Berger”, a declarat pentru Transilvania Reporter, antrenorul Eugen Apjok.

Distribuie:

Postaţi un comentariu