Deputatul Florin Tătaru îl acuză pe preşedintele AAAS că vrea să falimenteze Remin

Fabrica Remin

Deputatul PSD Florin Tătaru a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că solicită demisia lui Adrian Volintiru din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), pentru ‘modul defectuos în care acesta foloseşte pârghiile jurdice pentru a induce starea de faliment Companiei Naţionale a Metalelor Preţioase şi Neferoase ‘Remin’ Baia Mare’.

‘Îi solicit domnului Volintiru să-şi dea demisia din cauza incapacităţii sale şi, mai mult decât atât, a prezumţiei de interese contrare statului român în ceea ce priveşte compania Remin. În cazul în care nu primesc răspuns la întrebările pe care i le-am adresat în scris, am să cer şi demiterea lui’ a spus Florin Tătaru.

Parlamentarul PSD a susţinut că AAAS, prin preşedintele Adrian Volintiru, ‘acţionează ca o instituţie care se opune intreselor statului român şi dezavuează voalat proiectul Guvernului Ponta de a reporni activităţile de exploatare într-un parteneriat public privat pe care compania minieră Remin, aflată în insolvenţă, este aptă să-l susţină’.

‘Acţiunile, demersurile şi gestionarea problematici REMIN de către creditorul majoritar, AAAS, împinge această societate în pragul colapsului, practic a falimentului economic. Un lucru care vine în contradicţie majoră cu toate eforturile depuse, până în acest moment, de către companie, cu obiectivele guvernamentale asumate de către premierul Ponta, vizavi de intenţia pozitivă de a redeschide activitatea acestui segment industrial în România, respectiv în judeţul Maramureş. Am constat că în urma demersurilor făcute în nume personal şi de către alţi colegi ai mei, preşedintele AAAS nu a găsit altceva de cuviinţă de făcut decât să iasă public cu o serie de declaraţii, încercând prin acestea să mute pisica în curtea altora, încercând un viitor scenariu sumbru pe care l-am imaginat noi: nereuşita revitalizării Remin’ a spus Florin Tătaru.

De asemenea, deputatul PSD a invocat o serie de paşi ‘voit greşiţi’ ai preşedintelui AAAS, prin care acesta încerca să inducă public ideea că Remin nu reprezintă o miză economică, dar şi că planul de reorganizarea al companiei nu este viabil.

‘Cel care încearcă să împingă Remin în faliment este chiar Adrian Volintiru. Planul de reorganizare al companiei a fost depus la termen şi conţine toatele elementele pozitive, inovative prin care activităţile din minerit pot fi repornite într-un parteneriat public-privat.(…) Domnul Volintiru a făcut recent o serie de declaraţii publice false prin care sugerează că fostul administrator judiciar al companiei a fost ineficient, asta după ce, în urmă cu doi, ani planul de reorganizare depus a atras atenţia a cinci ofertanţi străini’ a mai spus Florin Tătaru.

Distribuie:

Postaţi un comentariu