De la botez la spital! Toxiinfecţie alimentară în masă la restaurantul Carpaţi

Mai multe ambulanţe au transportat bolnavii la Spitalul de Boli Infecţioase

Un număr 40 de persoane au ajuns duminică după-amiaza la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare cu suspiciuuni de toxiinfecţie alimentară. Acestea au fost luate cu cinci ambulanţe de la restaurantul hotelului Carpaţi din Baia Mare, unde au avut loc botezul nepotului fostului deputat de Maramureş Nicolae Bud.

Surse din interior spun că mâncarea a fost proaspăt gătită, însă cred că peştele ar fi fost vinovat de starea de rău a invitaţilor. Persoane care s-au aflat la acea oră în restaurant spun că bolnavii ar fi fost duşi iniţial în camerele de hotel, unde li s-a acordat primul ajutor, şi abia apoi au fost transportaţi cu ambulanţele la spital.

Printre cei aflaţi duminică în restaurant se numără şi Preasfinţitul Justin Sigheteanul, episcopul vicar al Maramureşului şi Sătmarului, dar şi şefa Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, Carmen Sima.

Acesta este al patrulea caz de toxiinfecţie în masă în ultima săptămână la Baia Mare. Joi seara, peste 20 de persoane au fost transportate la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare cu toxiinfecţie severă, după ce participaseră la ziua de naştere a preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu. Ulterior, toxiinfecţii în masă au mai fost înregistrate la seini, dar şi la un chef organizat de angajaţii de la Finanţe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu