Copil abuzat într-o casă de tip familial din Baia Mare

Copilul a fost bătut chiar de către educatorul lui

Un copil de 10 ani de la o casă de tip familial din Baia Mare a intrat în atenţia autorităţilor după e a fost abuzat tocmai de cel care trebuia să aibă grijă de el. Întreaga poveste a ieşit la iveală după un apel telefonic anonim pe mobilul directorului DGASPC.

„Am primit pe telefonul meu un appel de la un bărbat, era o voce de adult care mi-a spus ce s-a întâmplat. Nu ştiu cine este dar îi mulţumesc”, spune Nicolae Boitor, directorul DGASPC Maramureş.

Imrdiat după apelul primit, o comisie de la DGASPC s-a deplasat la Casa de Tip Familial unde s-a confirmat abuzul.

„Copilul prezintă semne evidente de abuz, respectiv vânătăi la fund, unde a fost lovit de educator cu un băţ. Astăzi, micuţul a fost trimis la medicul legist”, mai spune Boitor. Angajatul a recunoscut că a lovit micuţul dar motivează că a avut o ieşire necontrolată.

 Consiliere psihologică pentru copil

Minorul bătut a  fost trimis la psiholog pentru consiliere ca să-l ajute să treacă peste trauma trăită. De asemenea, au fost dispuse mai multe măsuri în cazul angajatului care a lovit copilul de numai 10 ani.

„Am dispus o anchetă realizată de o comisie de cercetare administrativă iar angajatului i-a fost suspendată activitatea până la concluziile anchetei. În cazul în acre se va dovedi vinovat se va alege cu desfacerea contractului de muncă şi dosar penal”, a concluzionat Nicolae Boitor.

Oficialii DGASPC Maramureş spun că într-o săptămână vor avea rezultatele anchetei şi în funcţie de acestea vor face demersuri ulterioare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Gheorghe says:

    nu se putea sa nu continue toata aceasta zarva precum in Gardani unde …….. de Boitor asemeni povesti facea cu copii di casa de copii Gardani intrebati cine a fost acolo si a trecut prin fenomene de genul asta cand ……Boitor ii subjuga ii folosea la munci lael acasa ca sa poata sa aiba confort saraci copii orfani lucrau ca negri pe plantatie pentru toti educatorii care trebuia sa ingrijeasca de acei necajiti , si mai mult intrebatil pe acel….. Boitor ce functie indeplinea atunci pe vremea aia ………si acum mare director mai mult de neclintit de pe acel scaun in ciuda faptului cate sa intamplat la casele de tip familial in tot judetu iar intrebarea cine plateste EL nu?

Postaţi un comentariu