Control inopinat la Gara Baia Mare. Ce dezastru au găsit autoritățile

În Gara Baia Mare nu au fost efectuate reparaţii capitale de mai bine de 20 de ani

Gara din Baia Mare nu oferă condiţii optime călătorilor, a constatat o comisie mixtă, alcătuită din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Direcţiei de Sănătate Publică, Poliţia Transporturi şi Poliţia Locală Baia Mare.

‘Clădirea staţiei CFR Baia Mare este degradată atât în interior, cât şi la exterior (pereţi, pardoseală, instalaţii electrice de iluminat). Peronul este distrus, prezintă numeroase denivelări şi gropi care pot duce la accidentarea cetăţenilor. Căile de acces şi celelalte spaţii publice aferente nu sunt dotate corespunzător pentru accesul persoanelor cu handicap. Spaţiile pentru public nu beneficiază de încălzire, iar în staţie nu este asigurată apa potabilă pentru cetăţeni. Nu au fost efectuate lucrări de reparaţii capitale de mai bine de 20 de ani. Am dispus mai multe măsuri în scopul remedierii deficienţelor constate, inclusiv o informare completă asupra situaţiei transmisă Ministerului Transporturilor’ a declarat, joi, pentru AGERPRES, prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian.

Într-o fosta sală de aşteptare au fost depozitate componente şi utilaje rămase după dezafectarea Gării Sud Baia Mare. Instalaţiile sanitare de la toaleta publică necesită reparaţii, iar în întreaga zonă trebuie efectuată igienizarea generală.

[nggallery id=46]

De asemenea, pe spaţiul verde din zona peroanelor şi pe aliniamentul staţiei au fost identificate cantităţi mari de deşeuri, comisia constatând că salubrizarea a fost efectuată necorespunzător de către o societate din judeţul Bistriţa-Năsăud. De asemenea, colectarea selectivă a deşeurilor nu se realizează în conformitate cu prevederile legale.

Perimetrul staţiei nu este îngrădit corespunzător, gardurile fiind distruse. În perioada efectuării verificărilor, Poliţia Locală Baia Mare a depistat şi identificat 12 persoane fără adăpost care au fost preluate şi transportate la Centrul Comunitar ‘Romani’ Baia Mare.

[nggallery id=47]

Staţia Baia Mare este deţinută de Sucursala Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii CF Cluj, fiind atestată ca staţie de cale ferată de gradul I (făcându-se distincţie între Staţia C.F.R. Baia Mare şi Staţia Baia Mare Călători). La Staţia Baia Mare Călători (birouri şi spaţiile ghişeelor de vânzare a biletelor) nu au fost constatate probleme.

‘Am solicitat Ministerului Transporturilor alocarea resurselor necesare pentru efectuarea reparaţiilor necesare clădirii, căilor de acces, peroanelor, realizarea împrejmuirilor şi asigurarea pazei obiectivului.De asemenea, vom solicita verificarea respectării contractului de salubrizare şi efectuarea de controale tematice la agenţii economice cu privire la respectarea normelor igienico-sanitare a produselor comercializate în incinta gării’ a mai spus prefectul Anton Rohia.

[nggallery id=48]

Distribuie:

Postaţi un comentariu