Consilierii judeţeni îi vor verifica pe drumari la iarnă

Consilierii vor verifica modul cum se face deszăpezirea

Cum iarna bate la uşă şi Maramureşul este unul dintre judeţele cu probleme mari la acest capitol, consilierii judeţeni au decis să facă o nouă comisie pentru a supraveghea situaţiile de urgenţă la deszăpezire. Cel care a venit cu propunerea a fost consilierul Florian Gui (PDL), care a fost desemnat responsabilui acestei comisii.

„Este vorba despre o comisie de monitorizare a situaţiilor de urgenţe la deszăpezire. Propun vizite în cele opt locaţii din judeţ unde sunt amplasate staţii de comandă pentru a verifica modul în care se realizează deszăpezirea. În cazul în care carburantul achiziţionat din banul Consiliului Judeţean este folosit pentru deszăpezire este OK, dar dacă din acesta se plimbă cineva la nunţi atunci nu este OK”, a precizat Florian Gui.

„Scopul acestei comisii este de a face economie la bugetul judeţului. Dacă materialul antiderapant ajunge pe drum nu este nicio problemă dar dacă ajunge doar în hârtii acolo, atunci avem o problemă”, a mai adăugat acesta.

Consilierii au fost de acord cu propunerea făcută de acesta şi urmează să fie pusă la punct structura şi atribuţiile exacte ale comisiei.

În acest moment, SC Drumuri Judeţene SA, societatea care se ocupă de deszăpezire are achiziţionat stocul complet de materiale antiderapante şi utilejele pregătite pentru a interveni în cazul în care este nevoie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu