Consilieri judeţeni PDL, nemulţumiţi că nu s-a contractat creditul de 80 de milioane de lei pentru reparaţiile de la SJU

Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare / Sursa foto: oznline.ro

Grupul consilierilor judeţeni democrat-liberali sunt nemulţumiţi că administraţia judeţeană nu a demarat procedurile de accesare a unui credit destinat continuării reparaţiilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Baia Mare.

‘Am solicitat preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş explicaţii concrete despre stadiul negocierilor cu banca, condiţiile aplicării creditului şi momentul când ar putea fi cunoscute toate detaliile acestui împrumut. Conducerea instituţiei, dar şi consilierii judeţeni trebuie să se gândească foarte serios la angajarea acestui credit ce depăşeşte suma de 80 de milioane lei’, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, consilierul judeţean PDL, Felician Cerneştean.

Creditul este necesar deoarece proiectul în cadrul căruia urmează să se efectueze reparaţiile, în valoare de aproximativ 60 milioane euro, din fonduri europeane, necesită sume suplimentare, din cauza unor lucrări neprevăzute, la structura internă a clădiri.

Clădirea de 11 etaje a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost dată în folosinţă în anul 1970, iar de atunci administraţia judeţeană a reuşit să contracteze doar lucrări de reparaţii minore, care să permită desfăşurarea actului medical.

Preşedintele CJ Maramureş, Zamfir Ciceu a declarat că instituţia a luat în calcul la începutul acestui an angajarea unui credit bancar din care să fie cofinanţate o parte din lucrările de reparaţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu