Consilier local prins de ANI că joacă „la două capete”

Sediul Primăriei din Cicîrlău

Romeo Paulin Pop, consilier local în Tăuţii Măgherăuş, a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate. Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 – 1 octombrie 2012, întrucât a deținut, simultan, calitatea de funcționar public în cadrul Primăriei comunei Cicîrlău, județul Maramureș, și consilier local în cadrulConsiliului Local Tăuții Măgherăuș. Astfel, Romeo Paulin Pop nu a respectat dispozițiile legale, potrivit cărora „funcționarii publici nu pot deține alte funcții și nu pot desfășura alte activități, remunerate sau neremunerate […] în cadrul autorităților sau instituțiilor publice”.

Consilierul a fost înştiinţat de ANI că a fost declanşată procedura de evaluare în ceea ce-l priveşte, dar acesta nu a depus încă la dosar un  punt de vedere scris pentru a se apăra.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”, se arată în textul de lege. „Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se mai arată în ducument.

 

Simona Munteanu

Distribuie:

Postaţi un comentariu