Coaliţia PSD-PNL a început să scârţâie

Senatorul Liviu Marian Pop

Senatorul Liviu Marian Pop a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul PSD Maramureş, că problemele de la nivelul USL Maramureş urmează să fie dezbătute la nivelul Biroului Executiv Naţional şi nicidecum în mass-media locală sau prin canalele de socializare. Acest lucru este imperios necesar, având în vedere faptul că parlamentarii de Maramureş sunt obligaţi să finalizeze proiecte importante care să scoată judeţul din izolare.

„Nu mi se pare normal ca după un an şi jumătate de guvernare, la nivelul judeţului Maramureş, să existe unele probleme nerezolvate în cadrul USL. Din această cauză, la finele săptămânii, la nivel central vor avea loc discuţii pentru a lămuri această situaţie”, a punctat parlamentarul partidului social democrat.

Totodată, acesta a trecut în revistă importanţa atragerii fondurilor atât europene, cât şi regionale, pentru ca Maramureşul să rezolve cât mai multe probleme, una dintre acestea vizând infrastructura.

„Am discutat atât cu Zamfir Ciceu, preşedintele CJ Maramureş, cât şi cu Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş, şi cu prefectul Anton Rohian, pentru a reuşi să atragem fonduri astfel încât proiectele care vizează judeţul să se poată implementa şi finaliza. Avem nevoie de susţinere  la nivel central având în vedere că, iată, luna viitoare pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) vor fi ridicate caietele de sarcini. Trebuie să se întocmească studii de fezabilitate pentru aproximativ 800 kilometri de drumuri. Vă dau doar un exemplu: Drumul Judeţean Vadu Izei – Săcel care trebuie reabilitat urgent, starea acestuia fiind deplorabilă. De asemenea, Maramureşul are posibilitatea să atragă aproape două milioane de euro pentru proiectele care se vor implementa în 2014-2020. Nu se poate ca din 39 de reprezentanţi în Comitetul Regional pentru Planificare Strategică 2014-2020 la nivelul regiunii Nord Vest, judeţul Maramureş să aibă doar trei persoane”, a subliniat senatorul Liviu Marian Pop.

Distribuie:

Postaţi un comentariu