Cinci hectare de vegetație uscată incendiate la periferia municipiului Baia Mare

Focul a afectat cinci hectare de teren

Cinci hectare de teren acoperite de vegetaţie uscată amplasate  la capătul străzii Gării, în apropierea cimitirului privat ”Tanatorio”, au ars în cursul după amiezii de miercuri, 21 august în Baia Mare. În zonă s-au deplasat două autospeciale cu spumă și apă de la Detașemantul de Pompieri „Căpitan Adrian Marchiș” din Baia Mare. Vântul a favorizat aprinderea mai multor focare și extinderea incendiului spre suprafețe cu vegetație uscată din zona Vlad Țepeș. Pompierii militari au solicitat sprijinul autorităților locale. Primarul Cătălin Cherecheș a fost informat despre situația de urgență apărută și a dispus, în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență deplasarea la fața locului a structurilor din subordine.  Au fost aduse în zonă alte două autospeciale cu apă și spumă ale pompierilor militari, dar și trei autospeciale cu apă ale comitetului local pentru situații de urgență. În zona afectată de flăcări se găseau amplasate construcții, iar forțele de intervenție au luat măsurile de prevenire necesare pentru ca persoanele să nu fie afectate direct de flăcări sau de fum.

„Condițiile meteorologice (vântul) și vegetația uscată au favorizat aprinderea mai multor focare de incendiu. S-a intervenit operativ pentru identificarea focarelor,  crearea unui perimetru de siguranță pentru a împiedica extinderea incendiului spre zonele locuite. Nu au fost înregistrate victime sau persoane cu probleme de sănătate, din cauza fumului. De asemenea,  flăcările nu au afectat locuințele improvizate construite în zonă.  Echipele de intervenție au acționat operativ și au stins incendiul, reușind să stopeze extinderea flăcărilor în zona unității militare de jandarmi”, a declarat Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare.

Din primele informații focul s-a declanșat ca urmare a aprinderii unor cauciuri la capătul străzii Gării, respectiv scăpării de sub control a flăcărilor. Peste 60 de persoane (pompieri militari, jandarmi, membrii ai comitetului local pentru situații de urgență) au participat la lichidarea incendiului. Echipaje de la Poliția Municipiului Baia Mare au favorizat deplasarea vehiculelor de intervenție în zona afectată de flăcări (autospecialelor cu apă și a cisternelor trimise pentru alimentarea cu apă a autospecialelor de intervenție).  Acțiunea de stingere  a incendiului fost coordonată de către colonel Eugen Nour, adjunct al inspectorului șef al ISU Maramureș și colonel Ioan Hossu, prim-adjunct al inspectorului șef al IJJ Maramureș. Un echipaj SMURD a asigurat asistența medicală pentru personalul de intervenție. Paramedicii militari nu au fost nevoiți să acorde primul ajutor medical de specialitate. A fost afectată de flăcări o suprafață de cinci hectare de vegetație uscată de la periferia municipiului Baia Mare,  în zona de sud-vest.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu