Centru de recuperare pentru copii cu nevoi speciale inaugurat la Sighetu Marmaţiei

Centrul a fost construit cu ajutorul Fundaţiei SERA

Vineri, 13 septembrie,  noul Centru de Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale Sighetu Marmaţiei şi-a deschis porţile, în prezenţa a numeroase oficialităţi. Centrul de Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale Sighetu Marmaţiei reprezintă un serviciu din sistemul de protecţie a copilului, care asigură, pe timpul zilei, activităţi de abilitare şi reabilitare terapeutică, educaţie specializată şi socializare, precum şi activităţi de sprijin şi consiliere pentru părinţii, reprezentanţii legali şi pentru persoane care au în îngrijire copii cu dizabilităţi.

În conformitate cu prevederile Ordinului 25/9 martie 2004 şi a Ordonanţei de Guvern nr. 86/2004, centrul oferă servicii de kinetoterapie, logopedie, hidroterapie, asistenţă socială, terapie educaţională, asistenţă medicală şi consiliere psihologică pentru copii şi pentru părinţii acestora.

„Contribuţia Consiliului Judeţean Maramureş la acest proiect constă în punerea la dispoziţie, prin HCJ nr. 84 din 28 iunie 2011, a unei suprafeţe de 1962 mp de teren, pe strada Dragoş Vodă nr. 35, unde apoi, printr-un fericit parteneriat între Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş şi Fundaţia SERA România s-a realizat acest proiect. Întreaga cheltuială cu construcţia şi dotarea modernă a centrului a fost suportată de SERA România, motiv pentru care le mulţumim” , a afirmat Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

Valoarea investiţiei a fost de 1.187.341 lei – studii, proiecte şi documentaţii tehnice, lucrări exterioare, branşamentele la reţelele de utilităţi şi alţi 156.233, 78 lei – dotarea cu mobilier, dotarea cabinetului de hidromasaj cu căzi, a cabinetelor de kinetoterapie, dotarea cu electrocasnice, perdele verticale.

Aproape 2.000 de copii cu handicap în judeţ

În judeţul Maramureş există un număr de 1.825 copii încadraţi în grad de handicap, 934 dintre ei fiind încadraţi în tipul de handicap psihic, dar nu au existat servicii suficiente în sistemul public sau privat, care să răspundă nevoilor de recuperare constantă şi permanentă a acestor copii. Realizarea Centrului de Recuperare pentru Copii cu Nevoi Speciale din Sighetu Marmaţiei vine să acopere o parte din această necesitate.

Fundaţia SERA România este o organizaţie non-guvernamentală, înfiinţată în 1996, cu o bogată experienţă în domeniul protecţiei copilului şi al promovării drepturilor copilului. Colaborarea cu SERA România a început în 2005. De atunci, fundaţia a susţinut o serie de proiecte sociale în Maramureş. „Am construit acest centru în partea de nord a judeţului şi suntem dispuşi să construim unul şi în partea de sud a Maramureşului”, a apreciat dr. Bogdan Simion, preşedintele Fundaţiei.

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu