Campanie de împădurire. Peste 1, 4 milioane de puieţi plantaţi în acest an de silvicultori

Sursa foto: geea-green-heart.ro

Silvicultorii din judeţul Maramureş au plantat în campania de împădurire din acest an peste 1, 4 milioane de puieţi din diferite specii de răşinoase şi foioase. Plantările au fost efectuate pe terenurile degradate cât şi în zonele alpine unde au fost tăiaţi copaci.

‘Anul aceste am reuşit să regenerăm aproape 700 ha de pădure din momentul declanşării campaniei de împădurire din primăvară. Din cauza zăpezii, ce în unele zone montane poate fi întâlnită şi la sfârşitul lunii aprilie, jumătatea lunii mai, campania de împădurire este decalată. Astfel, acţiunile de plantare se încheie în plină vară. Din cele 704 ha regenerate, 561 ha reprezintă fondul forestier al Regiei Naţionale a Pădurilor, iar 142 ha de fond forestier administrat de Direcţia Silvică Baia Mare. Am utilizat peste 1, 4 milioane de puieţi de răşinoase şi foioase Ponderea cea mai mare, 60 % a fost deţinută de foioase, iar alte 40 % o reprezintă răşinoasele’ a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful biroului producţie-comercial din cadrul Direcţiei Silvice Maramureş, ing. Mihai Leşan.

Puieţii plantaţi – molid, larice, brad, platin, frasin, cireş, stejar pedunculat, salcâm şi cireş – provin din pepinierele silvice proprii din Baia Sprie, Firiza şi Cărbunari.

Pentru campania de împădurire a anului 2013, Direcţia Silvică Maramureş intenţionează să planteze peste 1, 8 milioane de puieţi din care o bună parte se vor pune la dispoziţia ocoalelor silvice private din judeţ.

Distribuie:

Postaţi un comentariu