Borşenii şi vişeuanii au „îngropat securea războiului”

Foto: Dan Bodea

Riveranii din Borșa și Vișeu au căzut la înţelegere, dar numai după intervenţia prefectului. Conflictul dintre cele două administraţii este mai vechi, borşenii acuzându-i pe vişeuani că nu le permit depozitarea deşeurilor menajere la groapa lor de gunoi. Depozitul de deşeuri menajare amplasat la nivelul oraşului Borşa, în zona Arinieş nu corespunde cerinţelor legislaţiei de mediu, astfel că a fost închis în urmă cu două zile.

„În conformitate cu prevederile asumate de ţara noastră prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană depozitele de deşeuri menajere neconforme vor fi închise eşalonat, conform unui calendar. În această situaţie se găseşte şi depozitul din Borşa pentru care, începând cu data de 16 iulie, a fost stabilită interdicţia depozitării deşeurilor menajere. Situaţia depozitării deşeurilor menajare din oraşul Borşa trebuie rezolvată. M-am implicat direct în rezolvarea acestei probleme sensibile atât pentru judeţul Maramureş, cât şi pentru ţara noastră şi m-am deplasat în zonă unde am avut discuţii au autorităţile administraţiei publice locale, primarul oraşului Borşa, primarul oraşului Vişeu de Sus, cele două consilii locale şi comisari de mediu din cadrul Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu. La discuţiile purtate s-a stabilit transportarea deşeurilor menajere din Borşa şi preluarea acestora de către depozitul din Vişeu de Sus. De asemenea, a fost sistată depozitarea gunoaielor la depozitul Arinieş”, declarat Anton Rohian, prefectul de Maramureş.

Depozitarea deşeurilor la Vişeu de Sus este de asemenea provizorie, pentru că până în toamna anului viitor în Maramureş trebuie finalizat depozitul ecologic, amplasat la Sârbi – Fărcaşa.

 

 

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu