Borşenii, scoşi în stradă de schimbările la instituţiile din oraş

Aproximativ 200 de borșeni au ieșit joi în stradă

Aproximativ 200 de borşeni au manifestat joi, 15 august prin oraş. De data aceasta i-au scos în stradă schimbările de management făcute la Spitalul de Recuperare din oraş şi la Grupul Şcolar. „Înarmaţi” cu pancarte pe care erau scrise mesaje de genul „Remus Go Home”, „Borşa nu este moşia politicienilor”, „Spitalul nu este vacă de muls pentru politiceni”, „Te-am dat afară pe geam acum intri pe uşa din dos” sau „Remus Şteţco nu uita, Borşa a votat deja pe altcineva”, participanţii la protest s-au adunat din toate cartierele Borşei şi au mărşăluit prin oraş, iar punctul terminus a fost helioportul de lângă Spitalul de Recuperare.

 

Borşenii nu sunt de acord cu schimbările

Schimbarea managerului de la Spitalul de Recuperare din Borşa nu ar fi o tragedie prea mare pentru borşeni. Aşa cum spun riveranii, îi deranjează persoana care a fost numită, nicidecum schimbarea.

„Nu ne deranjează că au schimbat directorul. Noi avem ce avem cu Remus Şteţco, fostul primar. De ce l-au pus tocmai pe el? Să mai poată fura?”, a precizat unul dintre protestatari.

„A fost viceprimar şi apoi primar atâţia ani şi nu a făcut nimic pentru Borşa şi pentru borşeni. Am votat să-l schimbăm că nu l-am mai vrut şi acum vine înapoi de director la spital. Nu vede că nu-l mai vrem?”, a precizat un alt protestatar.

„Săptămâna trecută când era focul pe munte toată primăria şi oraşul erau acolo să stingă focul. Remus Şteţco petrecea la cabană că a fost numit director cu oamenii lui în loc să dea o mână de ajutor”, a mai adăugat acesta.

La fel stau lucrurile şi în cazul directorului de la liceu, unde a fost numit Ştefan Şteţco, fostul director, care a fost schimbat tocmai pentru rezultatele foarte slabe ale elevilor.

 

Proteste pe termen nelimitat

Protestele începute joi la Borşa nu se termină aici. Localnicii sunt decişi să continue să-şi manifeste nemulţumirea până când îi va asculta şi pe ei cineva şi la spital va fi instalat ca manager „altcineva, oricine în afară de Remus Şteţco”, iar la liceu la fel.

„Să pună pe altcineva, oricine în afară de Remus Şteţco”, au spus localnicii.

 

Surse din cadrul Primăriei Borşa au precizat că în cazul în care până luni nu se vor lua măsuri, în primăria din localitate nu se va munci. „Toţi angajaţii auprimit liber de la primar în cazul în care nu se rezolvă situaţia”, au precizat sursele. Aceleaşi surse au mai adăugat că primarul este decis ca, în cazul în care nu este numit un alt manager la spital, să iasă din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor Menajere în Judeţul Maramureş (ADIGIDM MM), responsabilă pentru construirea Depozitului Ecologic de Deşeuri Menajere. „Primarul este decis ca în cazul în care nu se rezoolvă să iasă din asociaţie, la fel cum a făcut şi cu cei de la Vital. Cum proiectul este pe ultima sută de metri, Maramureşul pierde peste 60.000.000 de euro”, au precizat aceleaşi surse.

Distribuie:

Postaţi un comentariu