Frigul şi lipsa curenţilor de aer a încurat startul Baloon Fiesta

Evenimentul va avea loc pe Aeroportul Internaţional Baia Mare / Sursa foto: citynews.ro

Cel puţin 23 de echipaje din România, Ungaria, Marea Britanie, Olanda, Letonia, Lituania, Slovacia, Polonia, Belgia şi Republica Moldova au luat vineri dimineaţă startul la cea de a treia ediţie a a concursului internaţional de zbor cu balonul ‘Maramureş International Ballon Fiesta’, găzduit de Aeroportul internaţional din Baia Mare.

Concurenţi au încălzit baloanele timp îndelungat din cauza temperaturii scăzute, iar startul de zbor a fost dat abia după ora 07, 30. Din nefericire, lipsa curenţilor de aer necesari zborului cu balonul la distanţă a făcut că primul zbor să aibă loc doar în apropierea aeroportului şi localităţile învecinate.

Directorul aeroportului internaţional Baia Mare, Mihai Pătraşcu, a spus că aerul geros al dimineţii n-a fost de mare ajutor temerarilor, iar un alt zbor este programat în după amiaza zilei de vineri, de la ora 17, 00, când aerul ar putea fi mult mai prielnic zborului.

Evenimentul este organizat de John Balon Sky Team, Asociaţia Sens, cu sprijinul Aeroportului internaţional Baia Mare, Primăriei Tăuţii Măgherăuş şi al Aeroclubului României. Concursul se încheie duminică seara.

În anul 2012, organizatorii au decis ca o parte din încasările obţinute în cadrul sesiunilor de zbor captive pentru public să fie donate în scopuri caritabile unei fetiţei din Baia Mare. Echipajele care zboară în acest an au decis să continue sprijinul acordat acestei fetiţe şi bunicii sale pentru ai oferi posibilitatea unei vieţi mai bune şi de a urma cursurile şcolare în condiţii optime.

Distribuie:

Postaţi un comentariu