Băimărenii ies în stradă pentru Roșia Montană

Băimărenii sunt așteptați la statuia Ostașului Român din Parcul Municipal / Sursa foto: ziarmm.ro

Baia Mare se află printre orașele din România în care sunt programate manifestații de protest împotrivă legalizării proiectului minier de la Roșia Montană, a exploatării minereurilor prin cianurare și a gazelor de șist prin fracturare hidraulică. Astfel, ziua de 1 septembrie 2013 a fost declarată „Zi de luptă împotrivă cianurii și fracturarii!”

Marş prin oraş

Băimărenii sunt așteptați duminică, 1 septembrie, începând cu oră 17.00, la statuia Ostașului Român din Parcul Municipal. Acțiunea de protest, autorizată de către Primăria Baia Mare la cererea Asociației Euroarmonia, constă într-o adunare publică urmată de un marș, desfășurat pe traseul statuia Ostașului Român – strada Podul Viilor – strada Gheorghe Șincai – Prefectură.

Băimărenii sunt chemați să acționeze pentru stoparea distrugerii Roșiei Montane, să sprijine comunitătea care nu dorește să își părăsească pământul și tradiția, dar mai ales să determine Parlamentul României să decidă în beneficiul României și a cetățenilor ei.

 „Cei care vor ieși duminică în stradă nu trebuie să uite că Roșia Montană și Bârladul reprezintă stâlpii de rezistentă ai unei Românii fragile, guvernată de politicieni interesați de averile lor și ale oamenilor de afaceri pe care îi au în anturaj”, au precizat organizatorii marşului.

Manifestările de protest au debutat în data de 28 august și vor continua și duminică,  1 septembrie, în România și în afară granițelor țării. Până în prezent, acțiuni similare s-au anunțat în peste 15 localități, ele fiind provocate de anunțul făcut de Guvernul României prin care s-a confirmat aprobarea proiectului legii speciale dedicate RMGC.

Distribuie:

Postaţi un comentariu