Autorităţile maramureşene nu sunt pregătite pentru iarnă

În cazul în care iarna şi zăpada care s-au abătut peste sudul ţării în ultimele zile ajunge şi în Maramureş, autorităţile nu sunt pregătite să intervină, asta în ciuda faptului că au fost avertizate de premierul Victor Ponta încă de săptămâna trecută.

Dacă pe drumurile judeţene planul de intervenţie este pus la punct pe hârtie, în oraşe şi sate, lucrurile nu stau deloc bine.

În Municipiul Baia Mare Consiliul Local a hotărât să nu mai ofere prelungire societății Rosal pentru serviciile de deszăpezire. Cei de la Rosal au solicitat municipalității o prelungire a contractului de deszăpezire cu încă patru ani, însă aleșii locali au respins-o. Refuzul Consiliului Local vine în urma deficiențelor avute în iarnă trecută, atunci când Rosal a fost amendată pentru modul în care a curățat orașul de zăpadă, iar lucrurile au rămas „în coadă de peşte”.

„Deocamdată nu se ştie cine se va ocupa de deszăpezire pe raza municipiului. Potrivit Legii, contractele se încheie doar de la 1 noiembrie”, a declarat Dan Coardă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Baia Mare.

Mai marii judeţului au un plan pus pe hârtie care a fost aprobat de consilierii judeţeni, dar  nici aici lucrurile nu sunt „bătute în cuie” încă.

 „Drumurile Judeţene au în stoc un minim necesar de amestec de nisip şi sare, special pentru cazurile de urgenţă, dar contractul efectiv se încheie abia de la 1 noiembrie. Se urmăreşte zilnic prognoza meteo şi se pare că nu va ninge încă”, a precizat Dana Gagniuc, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Maramureş.

În ciuda faptului că în fiecare an autorităţile susţinn că sunt pregătite pentru prima zăpadă, experienţă demonstrează contrariul şi maramureşenii sunt nevoiţi an de an să se lupte singuri cu nămeţii.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu