Arhitectul şef al Municipiului Baia Mare a fost demis

Edmund Futo a fost demis miercuri

Arhitectul Şef al Municipiului Baia Mare, Edmund Futo, a fost eliberat miercuri din funcţia de conducere, pe motivul că nu îndeplineşte condiţiile specifice de ocupare a postului, mai exact nu deţine atestat de specialist de la Registrul Urbaniştilor din România.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Primăria Baia Mare, eliberarea din funcţia de Arhitect Şef al Municipiului Baia Mare s-a făcut prin Dispoziţia nr.2500/2013 a Primarului Municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

Fostul Arhitect Şef al Municipiului Baia Mare beneficiază, începând de miercuri, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, de un preaviz de 30 de zile calendaristice.

“Având în vedere faptul că funcţia de Arhitect Sef al Municipiului Baia Mare este o funcţie publică de conducere, domnul Edmund Futo poate ocupa o funcţie publică vacantă de execuţie în structura Arhitectului Şef, în conformitate cu pregătirea sa profesională şi cu respectarea condiţiilor prevăzute de lege”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş.

Viitorul Arhitectul Şef al Municipiului Baia Mare va trebui să aibă la dosarul personal documente care să ateste că este absolvent cu diplomă de licenţă (studii superioare de lungă durată) al unei universităţi/facultăţi în domeniul arhitecturii sau urbanismului; să deţină atestat de specialist, eliberat de Registrul Urbaniştilor din România, respectiv să fi urmat studii postuniversitare (master/doctorat) în domeniul urbanismului şi amenajării teritoriului, în condiţiile legii.

În Primăria Baia Mare urmează o reaşezare a organigramei, şi este posibil ca şi alţi directori de servicii să fie înlocuiţi. Această organigramă a fost deja votată în şedinţa de CL, care a avut loc la începutul acestei luni.  

Edmund Futo a fost instalat în funcţia de arhitect şef la 1 decembrie 2010, când fostul şef al Direcţiei de Urbanism, Rodica Pandi, şi-a depus cererea de pensionare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu