Arde pădurea la Borşa

Peste patru hectare de pădure sunt în flăcări

Pompierii maramureşeni luptă la această oră cu un incendiu de pădure izbucnit în apropiere de Borşa, în zona vârfului Toroioaga, la o altitudine de circa 1500 de metri. Din primele estimări ale pompierilor aflaţi la faţa locului, incendiul a cuprins o suprafaţă de circa 4 hectare.

La localizarea şi lichidarea incendiului, care afectează litiera şi coronamentul arborilor, acţionează echipaje ale Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus şi Gărzii nr.2 de Intervenţie Borşa, din cadrul aceleiaşi subunităţi.

Operaţiunile sunt coordonate la faţa locului de către lt.col. Ioniţă Sîrb, prim adjunct al inspectorului şef, care s-a deplasat în zonă împreună cu 30 de pompieri. Acestora li s-au alăturat 50 de angajaţi ai Direcţiei Silvice Maramureş şi voluntari din oraş, conduşi de către Iacob Andreica, directorul tehnic al Direcţiei. Forţele participante beneficiază şi de sprijinul deosebit al autorităţilor locale. La intervenţie participă şi Ioan Timiş, viceprimarul oraşului Borşa. Misiunea de limitare şi stingere a incendiului se desfăşoară cu dificultate din cauza terenului accidentat.

Col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş a survolat ieri, într-un zbor de recunoaştere, zona afectată de flăcări, cu un avion uşor pus la dispoziţie datorită sprijinului conducerii Aeroportului Internaţional Baia Mare şi a Aeroclubului României.

Astăzi, Zamfir ciceu, preşedintelwe Consiliului Judeţean Maramureş, lt.col. Ioan Mureşan, şeful centrului operaţional al I.S.U. Maramureş şi lt. Radu Vereş, ofiţer specialist în cadrul I.S.U., vor efectua un alt zbor în zonă, pentru a veni în sprijinul forţelor care acţionează la sol.

Distribuie:

Postaţi un comentariu