Ambasadorul Irakului , oaspetele preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş

Ambasadorul Irakului se află în vizită în Maramureş

La invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, Excelenţa Sa Omar Karim Berzinji, Ambasador al Republicii Irak la Bucureşti se află într-o vizită în Maramureş.  La întâlnirea oficială pe care cei doi au avut-o în dimineaţa acestei zile, principalele subiecte discutate au vizat posibilităţile de colaborare dintre Maramureş şi Irak pe segmente culturale, economice şi administrative. Excelenţa Sa Omar Karim Berzinji este în România de cinci luni, perioadă în care a avut o serie de întâlniri în scopul consolidării şi dezvoltării colaborării româno-irakiene.

Irakul este într-o perioadă de revigorare, după regimul poliţienesc care a existat până nu demult, motiv pentru care se caută soluţii economice şi parteneri de afaceri pentru dezvoltarea ţării. „Legătura dintre România şi Irak este puternică, motiv pentru care, o delegaţie irakiană formată din vicepremier, ministrul Transporturilor, ministrul Agriculturii, ministrul industriei şi ministrul Sănătăţii, preşedintele Camerei de Comerţ  şi alţi oficiali urmează să vină în ţara dumneavoastră. Irakul are nevoie de dezvoltare pe toate segmentele: construcţii, infrastructură, agricultură. Avem resurse, dar avem nevoie de schimburi de specialişti pe toate segmentele”, apreciază Excelenţa Sa.

Ambasadorul a reiterat o idee mai veche, aceea de înfrăţire a judeţului Maramureş cu Regiunea Wasit din Irak, regiune cu care judeţul nostru se aseamănă foarte mult, mai ales din punct de vedere al meşteşugurilor tradiţionale, în speţă a ţesăturilor de covoare. În acest moment se derulează procedura de înfrăţire a Badgadului cu Bucureştiul, iar oraşe precum Craiova sau Braşov sunt de mult înfrăţite cu oraşe din Irak.

Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu, şi-a arătat deschiderea spre colaborare şi spre înfrăţirea Maramureşului cu regiunea irakiană Wasit. „Mă bucură faptul că există o bună colaborare la nivel înalt între România şi Irak, iar Maramureşul ştiu că va da un plus de valoare acestei relaţii. Noi avem de oferit mult unor potenţiali parteneri, pentru că avem agenţi economici potenţi care pot oricând învesti în ţara dumneavoastră, dar avem şi specialişti care vă pot fi utili. De asemenea, pentru noi este important şi onorant să vă cunoaştem cultura şi tradiţiile, ştiut fiind că Irakul este leagănul unei străvechi civilizaţii”, a adăugat preşedintele Zamfir Ciceu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu