Aeroportul internaţional Baia Mare intră în modernizare anul viitor

Aeroportul din Baia Mare / Sursa foto: wikipedia.com

Aeroportul internaţional Baia Mare va intra anul viitor într-un amplu proces de modernizare în urma unui program derulat de Ministerul Transporturilor.

‘Am încercat pe parcursul anilor în care am fost consilier judeţean, dar mai ales acum fiind vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, să mă implic în reabilitarea şi dezvoltarea aeroportului nostru. Este extrem de important, prin prisma discuţiilor pe teme precum descentralizarea şi regionalizarea, să ne dezvoltăm capacităţile în domeniile comunicaţiilor. Salut decizia şi anunţul făcut de ministrul Ramona Mănescu şi voi depune toate eforturile ca acest proiect de modernizare să devină realitate’ a declarat, miercuri, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

De asemenea, directorul adjunct al Romatsa, Dragoş Titea consideră că modernizarea aeroportului internaţional Baia Mare rămâne o prioritate pentru administraţie locală.

‘Remarcăm faptul că chiar dacă mai multe persoane au încercat să scoată Aeroportul Baia Mare din priorităţile Comisiei Europene pentru dezvoltarea şi reabilitarea aeroporturilor, vedem astăzi că ministrul transporturilor a făcut dreptate şi aeroportul băimărean, chiar dacă cu o întârziere de câţiva ani de zile, se află prins în Masterplanul de la Transporturi. În cursul săptămânii trecute am avut mai multe întâlniri la Direcţia Aviaţiei Civile, împreună cu Gabriel Zetea, unde ni s-a garantat că Aeroportul Baia Mare nu are cum să fie eliminat din noua strategie. Chiar dacă factori rău-voitori au încercat să mute investiţia spre un alt aeroport vecin, vedem că cei de la Comisia Europeană nu intră în astfel de jocuri murdare’ a spus Dragoş Titea.

Modernizarea aeroportului prevede extinderea pistei de aterizare-decolare cât şi alte elemente de infrastructură aeroportuară.

Distribuie:

Postaţi un comentariu