A treia oară a fost cu noroc. S-a făcut recepţia la utilajele de deszăpezire

Recepția utilajelor a fost făcută luni

A treia oară a fost cu noroc pentru societatea care se ocupă de deszăpezirea în Muncipiul Baia Mare. Pentru că de două ori consecutiv nu au reuşit să prezinte pentru recepţie toate utilajele stipulate în contractul cu municipalitatea, tot de atâtea ori, Cătălin Cherecheş, primarul Municipiului Baia Mare, a refuzat să facă recepţia acestor utilaje.

Luni, 11 noiembrie, prezentate pentru a treia oară, utilajele au fost în „formulă completă” şi s-a făcut recepţia. Cele două „rateuri” se pare însă că îi vor costa pe cei de la societatea de deszăpezire, pentru că primarul este decis să nu încheie un nou contract cu ei.

„Au reuşit să aducă tot ceea ce aveam în contract, bineînţeles un contract în principiu nefericit pentru Baia Mare, tocmai din acest motiv nu am dorit prelungirea acestui contract acum două luni de zile când au solicitat acest lucru în Consiliul Local şi le-am cerut consilierilor să nu prelungească acest contract. Vom intra în procedura de licitaţie pentru perioada de după acest contract. Acest contract are valabilitate până anul viitor şi vom impune condiţii mult mai drastice pentru a oferi cetăţenilor Municipiului Baia Mare confort şi siguranţă pentru că deszăpezirea asta trebuie să ofere”, a declarat Cătălin Cherecheş.

Acesta a precizat că singura concesie făcută societăţi a fost prezentarea unor utilaje suplimentare, utilaje care vor ajunge în cartierele mai greu accesibile ale municipiului.

„Timpul de reacţie pe fiecare zonă în parte trebuie să fie foarte clar stabilit. Acum există anumite priorităţi care sunt stipulare în contract şi care au fost din punctul meu de vedere nu foarte riguros servite şi va veni momentul să regândim şi zonificarea oraşului pentru deszăpezire şi modul în care trebuie să se prezinte utilajele şi ce utilaje trebuie să fie. Singurul lucru pentru care am ajuns la un numitor comun cu societatea de deszăpezire este un plus de utilaje pentru zona Firiza – Ferneziu şi Valea Borcutului, în plus faţă de lista care este în contract şi din această perspectivă le mulţumesc pentru înţelegere”, a mai adăugat primarul.

Acesta a mai precizat că va verifica personal modul în care va fi curăţată zăpada de pe străzile municipiului pentru că sunt câteva capitole la care suntem deficitari.

„Nu o să acceptăm niciun fel de compromisuri, o să punem presiune pe ei. O să pun eu personal presiune şi o să-i ţin în stres pe colegii care monitorizează deszăpezirea. O să am parte din consilierii mei care se vor ocupa de deszăpezire. Mă interesează trotuarele, zonele pietonale, pentru că întotdeauna municipiul Baia Mare aici a fost deficitar”, a concluzionat edilul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu