42 de intervenţii pentru pompierii maramureşeni în ultimele 48 de ore

Paramedicii maramureşeni au avut un week-end plin

Personalul I.S.U. Maramureş a executat 42 de intervenţii în acest week-end. Din total, cele mai multe- 36, au fost acţiunile la care au luat parte medicii, asistenţii şi paramedicii S.M.U.R.D. Dintre acestea, 19  la diverse afecţiuni medicale, 14au fost la traumatisme, 2- la accidente rutiere, 1 la intoxicaţie.

Cele mai multe acţiuni au fost cele ale personalului staţiei S.M.U.R.D. Baia Mare- 18, urmate de cele ale paramedicilor S.M.U.R.D Fărcaşa- 6, respectiv staţiile S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş şi Bogdan Vodă 4, staţia S.M.U.R.D. Vişeu de Sus  3, respectiv  S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei – 1.

Pompierii au fost solicitaţi şi ei, pe parcursul sfârşitului de săptămână, la un număr de 6 intervenţii. Astfel, sâmbătă, 3 august, în jurul orei 15:57, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a intervenit la localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o clădire dezafectată, pe strada Stefan Cel Mare din municipiu. Au ars aproximativ 200 kg deşeuri textile şi material lemnos. Incendiul a izbucnit, probabil, din cauza folosirii focului deschis în spaţii închise. La ora 17:45 pompierii Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare au intervenit pe strada Păltinişului din municipiu la un incendiu de vegetaţie uscată. A ars scoarţa de pe trunchiurile a doi copaci. Incendiul s-a declanşat, probabil, din cauza unui foc deschis. Tot sâmbătă, 3 august, în jurul orei 18:43, pompierii băimăreni au intervenit la de vegetaţie uscată pe strada Topazului din Baia Mare. Au ars aproximativ 50 metri pătraţi vegetaţie uscată. Incendiul s-a declanşat, probabil, din cauza unui foc deschis.

Duminică, 4 august, la ora 13:49 Garda de intervenţie Borşa a intervenit la un incendiu de vegetaţie uscată care aparţine Ocolului Silvic Borşa, vârful Barjaba. A ars aproximativ 1 hectare vegetaţie uscată şi litieră, incendiul s-a declanşat probabil, din cauza unui foc deschis. Tot duminică în jurul orei 20:05 un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare a intervenit pe strada 9 Mai din municipiu la salvarea unui animal căzut în canal.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire din cadrul I.S.U. au efectuat 5 controale, a fost emis un aviz securitate la incendiu şi a fost înregistrată o cerere autorizaţie de securitate la incendiu. A fost avizată o rută transport deşeuri periculoase şi au fost acordate două asistenţe tehnice de specialitate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu