4 milioane de lei, alocați pentru „Acumularea Runcu”

Lucia Varga a vizitat Maramureşul în luna iulie

Vizita ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură,  Lucia Varga, desfăşurată în luna iulie în Maramureş, dă roade. Invitat de deputatul liberal Mircea Dolha, ministrul a efectuat mai multe deplasări în judeţ, iar rezultatele nu a întârziat să apară.

„Vizitele n-au fost unele de vacanță, ci de lucru, menite a  deschide punga guvernamentală pentru investiții în Maramureș. În astfel de situații, foarte des înalții oaspeți fac promisiuni de alocări de fonduri, dar mai rar le și respectă, dacă lobby-ul se oprește la organizarea vizitelor”, a precizat Mircea Dolha.

Acesta a avut curajul să insiste și să se intereseze de stadiul concretizării promisiunilor. În acest sens a adresat Ministerului Mediului și Schimbărilor climatice întrebarea (nr. 999A/2013), privind staidiul investiției „Acumularea Runcu”. În răspunsul său, ministrul delegat delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, arată că, dată fiind insuficiența resurselor bugetare, în acest an toate alocările pentru investițiile de la Adminstrația Națională „Apele Române” s-au situat la circa o cincime față de anul 2012. În aceste condiții, Acumulării Runcu i s-au alocat 4.000.000 de lei, care au fost deja decontați executantului lucrării, SOCOM Târgu Mureș. Lucia Varga a precizat că susține continuarea acestei investiții, pentru care va aloca fonduri și la următoarea rectificare bugetară.

Postaţi un comentariu