13 absolvenţi nu au prins un loc la liceu

Următoarea etapă a repartizării computerizate va avea loc pe 25 iulie

Peste 3.000 de absolvenţi de gimnaziu din Maramureş au aşteptat astăzi rezultatele repartizării comupterizate. În urma acesteia, doar 13 au rămas pe dinafară. „Din totalul de 4.170 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, la reparatizarea computerizată s-au înscris 3.769. La aceştia se adaugă 371 de candidaţi care au optat pentru liceele vocaţionale şi alţi 29 care au fost repartizaţi pe locurile special rezervate etniei rome. Aceştia au avut la dispoziţie 250 de locuri la unităţile de învăţământ din întreg judeţul dar nu au existat suficiente cereri. De asemenea, 12 absolvenţi de gimnaziu au fost admişi la licee militare din alte judeţe”, a declarat Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

 750 de locuri neocupate în liceele din judeţ

În urma repartizării computerizate, la nivelul unităţilor de învăţământ din Maramureş au rămas neocupate 750 de locuri.  „Au rămas şi 13 elevi nerepartizaţi, pentru că nu şi-au completat fişele cu suficiente opţiuni. Calculatorul i-a lăsat pe dinafară pentru că nu le-a găsit loc în conformitate cu opţiunile exprimate”, a arătat Pavel Filip. Aceştia au la dispoziţie timp până în 19 iulie, pentru că următoarea etapă a repartizării computerizate va avea loc pe 25 iulie.

Locurile rămase libere în liceele din judeţ vor fi ocupate de elevii rămaşi corigenţi sau care nu au promovat Evaluarea naţională, deoarece învăţământul în România este obligatoriu până în clasa a X-a.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu