Sărmăluţele româneşti – pe locul 3 în topul celor mai populare mâncăruri europene

Cea mai populară mâncare din Europa este salata bulgărească.
Este rezultatul unui concurs derulat online de către Parlamentul European cu ocazia alegerilor europarlamentare. Salata vecinilor noştri bulgari a obţinut aproape 19.000 de voturi. Pe locul doi s-ca clasat ciorba lituaniană de sfeclă roşie, iar pe locul trei sarmalele româneşti care au obţinut 1150 de voturi.

Concursul iniţiat de Parlamentul European face parte din campania “A Taste of Europe”, dezvoltata de Parlamentul European pe Facebook, invitându-i pe europenii din cele 28 de state membre sa celebreze ziua alegerilor prin cine savuroase alături de prieteni. Pe pagina de Facebook destinata acestui proiect, pasionaţii de gătit pot posta idei de prepapate din propriile ţări şi pot afla noi reţete de la utilizatori din toată Europa.

“A Taste of Europe” implică o serie de invitaţi speciali, bucătari celebri din Europa, care au împărtăşit pe Facebook o reţetă inedită din ţara lor. Cătălin Scărlatescu (România), Pierre Lefebvre (Franţa), Clodagh McKenna (Irlanda), Claudio Sadler (Italia), Dominic Jeske (Germania), Konstantinos Erinkoglou (Grecia), Mate Janković (Croatia), Grzegorz Łapanowski (Polonia) şi Osvalde Silva (Portugalia) au trimis propunerile lor inspiraţionale oamenilor din toate colţurile Europei.
Reteta lui Chef Catalin Scărlatescu este “prăjitura bunicii cu pasta de roşii”. “Am optat pentru o reţetă uşoara şi rapidă, însa cu totul şi cu totul specială! Mie îmi aduce cu drag aminte de copilarie şi de zilele petrecute în grădina bunicilor. Sper ca acest gust inedit va trezi amintiri frumoase europenilor de pretutindeni!”, a subliniat Chef Cătălin Scărlatescu.

Cei care accesează aplicaţia Facebook “A Taste of Europe” pot descarca un kit de instrucţiuni pentru o petrecere reuşită şi, după aceea, pot împartasi pozele de la propriile cine folosind hashtag ‪#‎TasteofEurope‬.

Distribuie:

Postaţi un comentariu