Fashion show în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”. Prezentări de modă și creații vestimentare cu motive tradiționale

Creație Georgiana Giuroiu

La sfârșitul lunii august Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj-Napoca va fi gazda show-ului Tradition Now, un eveniment dedicat modei care prezintă reintegrarea elementelor tradiționale în contextul actual.

Astfel, ziua de 30 august, începând cu ora 16.00, va fi dedicată reinterpretării motivelor tradiționale românești și prezentării acestora în contextul actual prin creațiile vestimentare ale designerilor români care au reușit să inițieze adevărate trend-uri, în lumea modei, prin folosirea motivelor tradiționale. Pe lângă prezentările de modă și creațiile expuse în cadrul evenimentului, publicul va putea lua parte și la atelierele de mediere artistică dedicate meșteșugăritului. Cei prezenți la eveniment se vor putea bucura și de o degustare de vin pe ritmurile dj-ului clujean Danaga. Printre invitații evenimentului se numără: Ana Maria Gal, Georgiana Giuroiu, Iiana, Iutta, Mândra Chic, Mesteshukar Butiq, Nadejda Iacubina, Oana Lupas și Șezi Brand și Infinity Tattoos.

Evenimentul va fi moderat de Monica Bota Moisin, inițiatoarea proiectului “Legea IEI – simbol național”, proiect care face parte dintr-o amplă propunere de lucrare de doctorat. Împreună cu La Blouse Roumaine, Monica pregătește demersurile necesare pentru recunoașterea Iei Românești ca simbol cultural identitar și brand de țară al României care să se bucure de protecție juridică la nivel internațional. Evenimentul va fi cu intrare liberă pentru public.

„Integrarea elementelor și motivelor tradiționale în zona design-ului și în lumea modei reprezintă un „must have” al anului 2015. Odată cu trecerea timpului revenirea la tradițiile și obiceiurile românești reprezintă unul dintre atuu-rile naționale prin care putem să ne valorificăm ca și popor. Valorificarea elemetelor tradiționale, definitorii pentru noi, și integrarea acestora în trend-urile actuale reprezintă un punct de maxim interes pentru toate reprezentantele genului feminin și de ce nu și pentru bărbați. Scopul evenimenului este reprezentat de evidențierea diferitelor posibilități prin care putem să ne valorificăm tradițiile”, declară organizatorii Tradition Now, conform comunicatului de presă.

[stextbox id=”custom”]„Tradition NOW” este al doilea eveniment din cadrul „Platformei Culturale TiMAF”. Scopul acestui eveniment este să readucă în prim plan arta tradițională și meșteșugăritul. Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania (TiMAF).[/stextbox]

Distribuie:

Postaţi un comentariu