„Alertă cutremur Vrancea”- aplicația care anunță seismele în orice colț al României

„Alertă Cutremur Vrancea”, aplicația care își anunță utilizatorii de producerea seismelor majore cu 30 de secunde înainte ca acestea să aibă loc.

Chiar dacă nu a fost cazul unor victime sau a unor pagube materiale, seismul de duminică dimineața din zona Vrancea i-a panicat pe mulți. Cum teama unor noi cutremure pare să fie cel mai puternic efect al seismului, o aplicație dezvoltată în parteneriat cu Institutul Român de Seismologie Aplicată vine în ajutorul celor din zonele cu activitate seismică regulată.

Aplicația există de mai bine de un an, este disponibilă momentan doar pentru iPhone-uri  și este setată să anunțe utilizatorul de producerea unui seism cu intensitate mai mare de 4, 8 grade pe scara Richter, cu 30 de secunde înainte de producerea lui.

În funcție de distanța la care utilizatorul se află față de zona Vrancea, timpul de înștiințare variază de la 8 secunde (pentru Focșani), la 25-30 de secunde (București) sau chiar la 93 de secunde pentru utilizatorii din Timișoara.

Totuși, aplicația nu este nici gratis și nici foarte funcțională la momentul actual, însăși dezvoltatorul ei îndemnând-și clienții să mai aștepte cu cumpărarea ei până când aceasta va funcționa la paramentrii normali, mulți utilizatori reclamând faptul că au primit înștiințarea despre cutremur la câteva secunde după producerea acestuia. Un abonament lunar costă 10 euro sau 100 de euro pentru un an.

Pentru utilizatorii de sisteme Android care vor totuși să fie pregătiți atunci când un seism se produce, există aplicația Earthquakes care oferă informații despre cutremurele de pe întreg mapamondul și oferă detalii despre magnitudine, epicentrul seismului sau istoricul zonei unde cutremurul s-a produs.

Distribuie:

Postaţi un comentariu