Rețeta săptămânii: Felia dulce de duminică

Ingrediente pentru cremă: 

– 1 budincă cu gust de vanilie

– 1 budincă cu gust de ciocolată

– 200 g zahăr

– 600 ml lapte

– 300 g unt

– miezul a 10 nuci

Ingrediente pentru foi: 

– 9 ouă

– 9 linguri zahăr

– 50 ml ulei

– 9 linguri făină

– 1 plic praf de copt

– 1 lingură mac nemăcinat

– 2 linguri nucă măcinată

-1 lingură cacao

– 2 linguri lapte

– ciocolată rasă.

Prepararea: Pentru cremă se amestecă separat prafurile de budinci cu câte 100 g zahăr și 300 ml de lapte și se fierb. Miezul de nucă se prăjește și se macină apoi se amestecă în budinca de vanilie împreună cu jumătate din cantitatea de unt. Untul rămas se amestecă în budinca de ciocolată. Pentru foi se separă ouăle. Albușurile se bat spumă, se adaugă treptat zahărul, iar la sfârșit se amestecă și uleiul. Compoziția se împarte în trei părți. Făina se amestecă cu praful de copt.

O parte de compoziție se scoate într-un bol, se amestecă cu 3 linguri de făină și cu macul, se toarnă într-o tavă de mărime medie, tapetată cu hârtie de copt și se coace 10-15 minute la 175 grade. La cele două părți de compoziție se adaugă 6 gălbenușuri și se împarte în două părți.

O parte se amestecă cu 3 linguri de făină, 2 linguri de nucă măcinată și 1 lingură lapte, se coace la fel ca prima foaie. La partea rămasă se adaugă cele 3 linguri de făină rămase, 2 linguri de cacao și 1 lingură lapte, se amestecă și se coace la fel ca celelalte foi.

Foaia galbenă cu nucă se așază pe un platou, se unge cu crema de vanilie (se mai pune deoparte puțin), se pune foaia cu cacao, se unge cu crema de ciocolată și se acoperă cu foaia cu mac. Deasupra se unge cu crema de vanilie pusă deoparte și deasupra se presară ciocolata rasă.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Postaţi un comentariu