Friptură de miel umplut cu ciuperci

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 800 g pulpă de miel

– 3-4 căței usturoi

– 100 g ciuperci

– frunze de pătrunjel verde, sare, piper, 1 lingură untură

Pentru garnitură:

– 200 g orez

– 150 g porumb din conservă

– sare, piper, 1 lingură zarzavat cu sare la borcan, 20 g unt, frunze de pătrunjel verde.

Prepararea: Ciupercile spălate se fierb, apoi se scurg și se feliază. Pulpa de miel se feliază, se asezonează cu sare, piper, verdeață  și usturoi mărunțite. Se pun ciuperci într-o parte a cărnii și se rulează strâns, se înfige cu ac de carne. Rulourile se așază într-o tavă termorezistentă, se pune untura lângă carne și se toarnă puțină apă, se acoperă și se înăbușe în cuptorul fierbinte. La sfârșit se ia folia și se lasă la rumenit.  Orezul spălat se pune la fiert în apă, se adaugă zarzavatul cu sare. Când orezul este fiert, se adaugă și porumbul, se lasă să dea câteva clocote, apoi se strecoară. Untul se încinge, se presară pătrunjelul verde mărunțit și se pune amestecul de orez și porumb. Se amestecă și se servește cu rulourile feliate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu