Fălci de porc confiate

Capul nu este cea mai atrăgătoare parte a porcului, motiv pentru care multe gospodine evită sa-l gătească. Totuși din el se pot prepara multe aperitive gustoase. Falca de porc este o carne macră, fină, cu o savoare deosebită, care nu este întotdeauna apreciată la valoarea ei reală, de cele mai multe ori fiind folosită în compoziția de tobă. Vă recomandăm să încercați rețeta de mai jos „Fălci de porc confiate” preparat care e o adevărată delicatesă ce va aduna toate aprecierile musafirilor de Crăciun.

Ingrediente:

– 2 fălci de porc

– 100 ml vin alb

– 4 căței usturoi

– 2 crenguțe rozmarin

– cimbrișor

– 1 kg untură

– sare, piper.

Prepararea:

Fălcile se pun într-un vas, se adaugă usturoiul curățat, rozmarinul și cimbrișorul, se toarnă vinul și se lasă la rece pentru o noapte. În ziua următoare se scoate, se șterge cu prosoape de hârtie și se freacă ușor cu sare și piper. Apoi se trage la tigaie la foc mare în puțină untură încinsă. Se așază într-un vas termorezistent și se toarnă peste untură fierbinte, atât cât să acopere. Se introduce în cuptorul preîncălzit și se lasă la confiat 7-9 ore, la 95 grade. Se face proba acului, după care se scoate din cuptor și se lasă la odihnit cca.10 minute, apoi se scoate carnea din untură. Se servește caldă sau rece.

Bucătăria Ardelenească: tradiție și bun gust

La revista „Bucătăria Ardelenească” se pot face abonamente prin Poșta Română (cod catalog 19164). Revista se găsește la toate chioșcurile de difuzare a presei din țară.

Postaţi un comentariu