Masonii din Transilvania se adună la Dej

Zeci de masoni din judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa Năsăud se vor întâlni în cursul acestei zile la Dej, pentru a marca începerea noului an masonic.
Potrivit tradiţiei, noul an masonic începe odată cu Echinocţiul de toamnă şi se încheie odată cu Solstiţiul de vară.
Masonii care se întâlnesc la Dej fac parte din Marea Lojă Naţională din România (MLNR), organizaţie care, cel puţin în ultima vreme, este prezentă în tot mai multe activităţi publice. Una dintre acţiuni, ajunsă la a treia ediţie, este Gala Premiilor MLNR, organizată în parteneriat cu Academia Română şi cu 12 dintre cele mai importante universităţi din ţară.
Prin respectiva acţiune, MLNR „îşi propune să promoveze şi să recompenseze spiritul creator, inovator şi inventiv al poporului român în domenii vitale pentru destinul nostru colectiv, dorind totodată să îi încurajeze pe tineri să urmeze această cale, oferindu-le în acest sens repere valorice”. În fiecare an, pe 21 iunie, ”MLNR va decerna în cadrul unei festivităţi organizate la Ateneul Român şapte premii a câte 10.000 de euro fiecare, premiile purtând numele unor personalităţi reprezentative pentru domeniul respectiv de activitate”.
Distribuie:

Postaţi un comentariu