Vin primele 50 de milioane de euro pentru Spitalul Regional de Urgență

Viitorul Spital Regional de Urgență, simulare computerizată,

Uniunea Europeană a aprobat o investiţie de 47 de milioane de euro pentru construirea şi echiparea Spitalului Regional de Urgenţă din Cluj, a anunțat luni, 22 iunie, Comisia Europeană. Costul total al spitalului este estimat la 500 de milioane de euro, astfel că finanțarea anunțată nu este decât o primă tranșă de bani, în valoare de 10% din costul total.

Din comunicatul oficial nu este clar pentru ce va fi folosită suma, iar o solicitare de comentarii transmisă de Transilvania Reporter, luni, a rămas deocamdată fără răspuns.

Contractul de finanțare pentru Spitalul Regional Cluj a fost semnat în aprilie 2020, de ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ștefan.

În același comunicat, Comisia precizează că spitalul ar urma să fie finalizat până în 2026 și că va avea 850 de paturi. Alocarea anunțată luni provine din Fondul European de Dezvoltare Regională.

„Permiţând asigurarea de servicii adecvate tuturor pacienţilor, inclusiv a celor care locuiesc în zone rurale izolate, acest proiect contribuie la obiectivul de a nu lăsa pe nimeni în urmă în domeniul sănătăţii, ceea ce este important în special în timpul unei pandemii globale”, a afirmat comisarul european pentru coeziune şi reforme, Elisa Ferreira.

Spitalul Regional Cluj este cea mai mare și complexă clădire realizată cu fonduri europene în Transilvania și va fi construit în Floreşti. Potrivit proiectului, el va fi format dintr-un complex de construcţii cu șapte niveluri: subsol, parter și cinci etaje.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu